KiesWijzerWonen: stemwijzer voor woonconsumenten

Op 15 maart vinden de tweede kamerverkiezingen plaats, maar welke partij moet u kiezen als woningeigenaar, koper, huurder of verhuurder? De vereniging VBO Makelaar heeft daarvoor voor woonconsumenten de stemwijzer KiesWijzerWonen opgesteld. De kieswijzer kan worden ingevuld van 6 februari tot en met 15 maart.

Kies de politieke partij die opkomt voor uw woonbelangen

Met de kieswijzer verduidelijkt de vereniging VBO Makelaar de complexe woningmarkt materie uit de partijprogramma’s voor zowel woningeigenaren, kopers, huurders als verhuurders. Door het beantwoorden van zestien stellingen kunnen woonconsumenten bepalen welke politieke partij het beste opkomt voor hun woonbelangen en woonwensen. 

Uitleg van de kieswijzer KiesWijzerWonen

Om de zestien stellingen - van hypotheekrenteaftrek, hypotheekverstrekking tot bouwen in de natuur - te formuleren zijn de partijprogramma’s doorgespit en is overleg gevoerd met politieke partijen. Alle politieke partijen hebben hun stellingnames toegelicht. De stellingnames kunnen door de kiezer per partij worden aangeklikt. Na het invullen van de KiesWijzerWonen stemwijzer weet de kiezer welke politieke partij het beste opkomt voor zijn of haar woonsituatie. U kunt de KiesWijzerWonen stemwijzer hier invullen tot en met 15 maart 2016.