Taxaties en Waardebepalingen

De waardebepalingen en taxatie

Een taxatie en waardebepaling zijn begrippen die vaak door leken als synoniemen worden gezien. Maar makelaars gebruiken ze voor verschillende zaken. Wanneer medewerkers van Makelaardij Bommelerwaard praten over een waardebepaling, dan betreft het een professionele schatting van de waarde van een pand; een indicatie die doorgaans mondeling wordt verstrekt. Wij bieden de waardebepaling aan als gratis service. Een taxatie daarentegen is een betaalde dienst. Daarbij wordt een officieel rapport opgesteld.

Taxatie van uw woning

De inhoud van het taxatierapport van uw woning moet aan wettelijke eisen voldoen. Zo moeten naam van de opdrachtgever en doel van de taxatie worden vermeld. Vervolgens zijn een omschrijving van het getaxeerde vastgoed, kadastrale gegevens, personalia van de huidige eigenaar en foto's van het object in het document opgenomen. Ook bijzondere omstandigheden, de taxatiedatum en de gegevens van de taxateur mogen niet ontbreken.

Wanneer is een taxatierapport nodig voor uw woning?

Een taxatierapport kan onder meer van pas komen bij aan- en verkoop van woningen. Maar ook de Belastingdienst, verzekeringsmaatschappijen en banken hebben vaak behoefte aan een objectieve taxatie. Makelaardij Bommelerwaard beschikt over een bevoegde taxateur, gecertificeerd door de Stichting Certificering VBO-makelaars (SCVM) en aangesloten bij het Nederlands Woningwaarde Instituut (NWWI). Het kantoor hanteert scherpe tarieven.

Neem contact op