Aankoopbegeleiding

Hulp op maat

Een huis kopen doe je niet zomaar. Het is een belangrijke stap die vraagt om grondige voorbereiding. Er rijzen veel vragen. Passen woning en omgeving die ik op het oog heb wel bij mij en mijn gezin? Komt de vraagprijs overeen met de waarde? Hoe onderhandel ik over de prijs? En wat moet ik met de papierwinkel die op me af komt als ik tot kopen besluit? Daarom is het verstandig voor één of meer onderdelen in het proces een deskundige in te schakelen.

Makelaardij Bommelerwaard biedt hulp op maat. Als u wilt, begeleiden wij het traject van A tot Z, inclusief bouwkundige keuring. 'Met zorg en inzet'. Dat is ons motto en onze leidraad bij elke aankoopbegeleiding, een dienst die we grofweg indelen in drie gedeelten: bezichtiging, onderhandeling en afhandeling. Een klik op de knoppen hiernaast geeft meer informatie over deze onderwerpen.

Bezichtiging

Wie een huis op het oog heeft, wil natuurlijk weten hoe het er van binnen uitziet. De makelaar van Makelaardij Bommelerwaard gaat graag met u op stap om dat te onderzoeken. Daartoe wordt natuurlijk eerst een afspraak gemaakt met de verkoper. Intussen halen we alle gegevens boven tafel die belangrijk zijn: de kadastrale gegevens, maar ook bestemmingsplannen, hoe lang het al te koop staat en eventuele prijswijzigingen.

In het intakegesprek, dat we voorafgaand aan de bezichtiging houden, bespreken we uitvoerig uw wensen en geven we tips over de bezichtigingstactiek. Tijdens de bezichtiging gaan we samen na of het huis aan uw wensen voldoet en geven we aan of we een bouwtechnische keuring nodig vinden. Na afloop bespreken we kort met elkaar wat we hebben gezien en geven en bied advies.

Onderhandeling

Onderhandelen is een vak. Een vak waarmee wij dagelijks te maken hebben en waarin we veel ervaring hebben opgebouwd. Wanneer u Makelaardij Bommelerwaard inschakelt, spreekt de makelaar met u allereerst de onderhandelingsstrategie door. Ook stelt u een maximale prijs vast. Iedere stap in het onderhandelingsproces wordt van tevoren met u doorgenomen en achteraf per telefoon of e-mail gecommuniceerd.

Afhandeling

Als u een huis hebt gekocht, moet er een koopovereenkomst komen. Om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven, kunt u de afhandeling van de transactie door onze makelaar laten begeleiden. Zeker als de verkoper geen makelaar heeft ingeschakeld, is dit aan te raden.

Er staan grote belangen op het spel. Voordat we u begeleiden naar de notaris, gaan we met u naar de woning om te controleren of die daadwerkelijk in de staat verkeert waarin u hem heeft gekocht. Mogelijk zijn door de vorige eigenaar zaken meegenomen waar u recht op heeft.

No cure no pay

Op het gebied van aankoopbegeleiding heeft Makelaardij Bommelerwaard een interessant aanbod. Dat geldt voor het totale pakket, van bezichtiging en onderhandeling tot afhandeling van uw aankoop. Daarbij wijken we af van de gebruikelijke courtageregeling. Geen vast percentage dus, maar een kostprijs die afhankelijk is van het verschil tussen de vraagprijs van uw nieuwe huis en het bedrag dat uiteindelijk wordt overeengekomen. Wij rekenen dan een percentage van dat verschil.

De bouwkundige keuring is in die prijs inbegrepen. Door dat systeem is het niet alleen úw belang, maar ook het onze om de prijs zo veel mogelijk te drukken. Mocht het niet lukken om de prijs lager te krijgen, dan betaalt u helemaal niets. Geen resultaat, geen betaling. Of, zoals de Engelsen zeggen, no cure no pay.

Neem contact op